Elite

Hem      Däck      Green Diamond      Prislista      Om Oss      Kontakt


Däck utan DUBB med DUBBEFFEKT

Green Diamond™ är ett alternativ både till dubbfria däck och däck med dubbar. Samtidigt som de ger ett ökat väggrepp på halt underlag, har de det dubbfria däckets väggrepp på barmark och våt asfalt. Ljudnivån och vägslitaget motsvarar värden för det dubbfria vinterdäcket. Green Diamond™ ger samma väggrepp på halt underlag under hela sin livslängd till skillnad från dubbade däck där dubbarna slits.

Vid tillverkningen av Green Diamond™ blandas slitbanegummit med millimeterstora korn av en blandning av kiselkarbid och aluminiumoxid. Detta granulat blandas in i slitbanegummit till önskat djup och ligger jämnt fördelat i gummit så att samma mängd granulat alltid finns vid däckytan oberoende av däckslitage.

Användning av Green Diamond™ däck

Green Diamond™ däck är speciellt lämpade för vinterkörning men går bra att köra på hela året.

Det är viktigt att köra ca 40 mil för att få fram de bästa möjliga egenskaperna eftersom, nya Green Diamond™ däck har en tunn hinna på ytan som måste slitas bort. Man kan tydligt se att det alltid kommer fram nya korn och det innebär en klar fördel jämfört med andra däcktyper som förlorar sina egenskaper allt eftersom däcken slits.

Green Diamond™ och miljön

Det har efter tester av myndigheter i olika länder framkommit att dubbdäck river upp tonvis med lösa asfaltspartiklar. Detta är ett miljöproblem som har resulterat i förbud mot användning av dubb i de flesta länder i Europa. I många år har tillverkare forskat för att hitta bra alternativ till dubbdäck. Green Diamond är det som närmast uppfyller det dubbade däckets fördelar.

Kör på miljövänliga Green Diamond™ däck - för din egen säkerhet!

GREEN DIAMOND™ fördelar:


Green Diamond ger bra väggrepp i halka.
Ger bra väggrepp i snö och slask.
Ger bra väggrepp på våt väg.
Stabila på grusvägar.
Tysta under körning.
Orsakar 93% mindre vägslitage än dubbade däck.
Lagliga året runt.
Kornen är gjorda av miljövänliga ämnen.

Green Diamond™ för vägarna, lungorna och öronen.
Green Diamond™ den gröna revolutionen på norra halvklotet.

Green Diamond™ går speciellt bra ihop med ABS bromsar.